DataCenter-ul Compania de Informatica Aplicata din Cluj-Napoca, extins și dotat cu tehnologii “verzi”, cu consum de energie optimizat

Compania de Informatică Aplicată anunță extinderea DataCenter-ului CIAnet din Cluj cu un nou spațiu de găzduire de aproximativ 60 de metri pătrați ce corespunde unui număr suplimentar de 10 rack-uri.
Noul spațiu beneficiază de conditii de securitate și redundanță la același nivel cu cel existent, însă tehnologiile de răcire de la Mitsubishi utilizate au fost aduse la nivelul anului 2022, fiind îndreptate spre optimizarea consumurilor în direcția GREEN.

Proiectul finalizat în această lună face parte din strategia Companiei de Informatică Aplicată de dezvoltare a capacităților de găzduire și colocare în DataCenter-ul CIAnet din Cluj-Napoca, care se bazează pe tehnologii de ultimă generație și respectă standardele internaționale de securitate TIA-942, având asigurate pază umană şi monitorizare 24/7.

Serviciile de virtualizare sunt asigurate cu servere blade de ultimă generaţie DELL și IBM. Tehnologia de stocare este construită pe discuri SSD si SAS virtualizate cu VmWare, soluții de backup Veeam şi soluții de securitate de ultimă generație furnizate de CISCO.
DataCenter-ul beneficiază de rack-uri APC, răcire cu chiller redundant, iar accesul se face exclusiv pe bază de cartelă magnetică. În plus, incinta DataCenter-ului este monitorizată de camere de supraveghere și alarmă. Serviciul suport clienți funcționează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, și este asigurat de ingineri de sistem.
Despre Compania de Informatică Aplicată

Ne place să spunem despre Compania de Informatică Aplicată S.A. că este “cel mai vechi start-up IT din Cluj”. Asta pentru că, pe 1 februarie 2022, am aniversat 53 de ani de activitate, care au început cu înfiinţarea la Cluj-Napoca, în 1969, a Centrului Teritorial de Calcul Electronic.

Ajunsă astăzi la un grad de maturitate care o diferențiază net de celelalte companii de pe piață, Compania de Informatică Aplicată este un hub IT full service. De la servicii IT bazate pe datacenter-ul de ultimă generație (servere dedicate, virtual cluster, colocare, disaster recovery & backup, hosting, cloud storage) la soluţii IT ȋn domenii emergente precum eHealth, telemonitoring, telemedicină, trasabilitate şi sisteme de trasabilitate, identificare automată prin RFID sau achiziţia distribuită de date, Compania de Informatică Aplicată s-a poziţionat în avangarda IT-ul românesc.
Serviciile şi produsele dezvoltate, în urma unor investiţii de peste 3 milioane de euro realizate în ultimii ani, inclusiv cu fonduri europene, se adresează atât pieţei interne, cât şi celei internaționale, unde expertiza colectivului multidisciplinar, din care fac parte specialişti IT, ingineri şi profesori universitari, ne diferențiază de concurență.