Domeniu: Sisteme informatice pentru trasabilitatea produselor  in industria alimentara, conform cu normele  HACCP

Proiect: „FOOD-TRACE”-Sistem informatic integrat pentru asigurarea trasabilitatii si controlul calitatii in industria alimentara

Sistemul a fost proiectat pentru asigurarea trasabilitatii si controlului calitatii produselor in unitati de productie din industria alimentara. Prin acest proiect s-a realizat un cadru pentru implementarea de aplicatii de trasabilitate in unitati din industria de prelucrare a carnii. S-a realizat o baza de date pentru solutia intranet a unei unitati de productie, cu module de prelucrare specializate pentru: descrierea liniilor tehnologice, a retetelor si planurilor HACCP, pentru culegerea de date de la senzorii din liniile de productie, pentru monitorizarea fluxului de productie  de pe echipamente mobile PDA sau statii de lucru Windows, etc. De asemenea a fost realizat si testat un portal de trasabilitate pentru relatii de tip B2B intre parteneri din domeniu.

Realizatori: SC CIA SA partener intr-un consortiu CEEX de „Cercetare&Dezvoltare” software aplicativ, coordonat de UTCN Cluj-Napoca.

Medii de dezvoltare: MS Windows Server 2003, MS SQL 2005, IIS, ASP.NET, VB.NET, C#.NET

Imaginile [1],[2] si [3] sunt extrase din lucrarea Supervisory Control and Quality Assurance in Food Industry.
Pentru lista completa a lucrarilor colectivului de cercetare CIA, va rugam sa vizitati sectiunea „Cercetare & Dezvoltare IT&C